Motto club satmarean

Traiesc acei ce vor sa lupte,
Iar cei fricosi se plang si mor!
De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara,
Caci moartea e menirea lor!

joi, 11 august 2011

Cotizatie club airsoft - este oare necesara?

Daca veti intra pe youtube, veti gasi la adresa:
http://www.youtube.com/watch?v=yA9gldKMT0M&feature=player_embedded
un film cu o stire ProTV facut la Cluj, la clubul Dacia Rex.

Veti remarca si diferenta dintre activitatea acestui club BINE ORGANIZAT, si jocurile noastre.

Orice club sportiv care functioneaza bine si care vrea sa se dezvolte trebuie in primul rand sa INVESTEASCA.
Iar pentru asta trebuie sa aiba venituri din taxe de afiliere, cotizatii etc.

In cazul satmarenilor, trebuie avut in vedere ca deplasarea la Cluj, pentru un concurs, costa circa 1000 RON, (taxa participare concurs, benzina, cazare etc) si ca nimeni nu isi va permite sa cheltuie acesti bani. Dar daca se platesc cotizatii lunare, de exemplu, in cateva luni se strange o suma suficienta pentru deplasare. E doar un exemplu.

Odata inscrisi la un concurs national, incepem sa existam ca si club.

Ar mai fi multe justificari ale taxelor care se vor percepe de la membri. Putem organiza si noi concursuri, putem invita toata presa locala, dar si asta inseamna o cheltuiala. Macar 500 RON. Pe care numai CLUBUL ii poate cheltui, deoarece nici o persoana din club nu va pune bani din buzunar pentru asa ceva!

Insa daca pui 10 ron lunar, si fac asta macar 20 de persoane, suma necesara organizarii concursului se strange in 2-3 luni!

Actele pentru infiintarea structurii legale costa si ele cateva sute de lei, care se vor strange din taxa de afiliere la club. La fel, odata infiintata structura, va trebui platit si contabilul, si alte cheltuieli care apar. Cea mai importanta fiind inchirierea unei sali de sport pe durata unui an intreg - perioada septembrie 2011 - iunie 2012! Pentru ca veti vrea sa trageti si la iarna, cand afara vor fi zero grade. Pretul salilor de sport este situat undeva intre 150-200 ron lunar. Prea mult pentru mine daca platesc singur, dar acceptabil pentru un club sportiv cu 30 de persoane!

Desigur ca exista riscul (pur teoretic) ca eu sa va fur banii, si sa ma imbogatesc eu , asa cum afirma cineva, cu enorma suma de 10 RON platibila lunar (vor intra in contul asociatiei, veti primi pe ei chitanta si vor fi pastrati in banca sau la un trezorier ales de club), si acest risc ramane, va trebui sa vi-l asumati, si sa aveti incredere in mine. Asa cum ati avut si pana acum, mai ales ca era vorba de sume mult mai mari.

Ramane ca fiecare sa cantareasca avantajele si dezavantajele de a apartine unei structuri organizate. Si sa decida ce e important pentru el: inchirierea unei sali de sport pe durata iernii, participari la concursuri interjudetene, apartenenta la o structura legala, cu legitimatii sportive, si alte avantaje, sau economisirea a 10 RON lunar, pe durata intregului an.

Pentru cei care doresc sa joace doar cu bile ieftine, nu bile BIO mai scumpe cu 1 sau 2  RON /1000 bucati, care vor sa joace oriunde, riscand orice, care nu vor sa respecte niste regulamente, inscrierea in club nu e importanta. pot sa joace la fel in continuare.

Daca insa suma de 10 RON lunar vi se pare justificata, si vreti sa apartineti structurii organizate, astept mailul vostru la airsoftSM@yahoo.com.
Pana la 1 septembrie, taxa de afiliere la club va fi de 20 RON, iar dupa aceasta data va fi 50 RON.

In functie de numarul de membri si de suma stransa din taxa de afiliere la club, se va decide care sala de sport e convenabila, si DACA luam anul acesta sau nu o sala de sport in chirie. Chiriile se dau in septembrie, pe tot anul, fiind saptamanal programat un interval orar.
Mai ramane si varinata de a lua sala cu ora, si numai dupa ce vine frigul, cu riscul de a gasi mai greu sali disponibile.

Daniel Mois

Un comentariu:

  1. La fel s-a intamplat si sambata:D
    Apropo nu am avut acel club fake ca sa participam.
    Poti citi un mic articol aici: http://airsoftsm.com/sambata-aceasta-ne-a-prins-la-cupa-karul/ .
    Bineinteles liderul echipei a dat si un scurt interviu la Nord Vest TV, precum si Arsenal park, ne-am facut cunoscuti la toti practicantii de airsoft din intreaga tara sau la o mica parte din ei.
    Eu astept cu mare drag sa jucam SMAT vs Rebelde intr-o sambata cu soare:). Pana la iarna viitoare poate apucam o data sa facem un joc.
    Legat de replici nu au fost probleme majore, nici frigul de afara nu a pus mari batai de cap, nici zapada avand in vedere ca, cu 2 zile inainte a fulguit putin (in zona Carei ceva mai mult).
    Organizarea incredibil de bine realizata si ce vreau sa iti spun costul acestei iesiri a fost doar de 10RON (bani investiti cu cap!) am primit mancare, organizare incredibil de buna, bautura, distractie si voie buna!

    RăspundețiȘtergere